Get Adobe Flash player

USA

Elbukott a CISPA, az amerikai kibervédelmi törvény

Hiányos adatvédelmi szabályozása miatt idén is elbukott az amerikai szenátus ellenállásán a CISPA kibervédelmi törvénytervezet. A vállalatok és a kormány közötti adatáramlást segíteni hivatott jogszabály túl sok korlátot törölt volna el az ellenzők szerint.

Címkék: CISPA, EFF, kibervédelmi törvény, USA, Külföld

Kártérítést fizet a személyes adatokkal üzletelő Facebook

Amerikai felhasználók egy csoportja sikeresen perelte a Facebook közösségi oldalt, amely a megkérdezésük nélkül használta üzleti célokra az adataikat. A perben a bíróság tízmillió dollárt ítélt meg a felpereseket képviselő szervezetnek, ezt a Facebook is elfogadta.

Címkék: adatvédelem, facebook, USA

Nem várt fordulat helyett...

"Várt nem fordulat" lett annak a beadványnak a sorsa, amit Joel Tenenbaum, az Egyesült Államok fájlcsere történetének egyik legismertebb személyének az ügyvédei nyújtottak be az Egyesült Államok Szövetségi Legfelsőbb Bíróságához. Az alapügynek messze nincs még ettől vége. Egy fontos kérdés azonban eldőlt.

Címkék: fájlcsere, Tenenbaum, USA, Külföld

156 milliós büntetés 30 mp3 fájlért

Öt év után véget ért a fájlcsere történetének leghíresebb pere, Joel Tenenbaum bostoni egyetemista, és az őt szerzői jogok megsértésével vádoló zenekiadók, a Sony, a Universal Music és a Warner között.

Címkék: büntetés, fájlcsere, per, USA, Külföld

Filmletöltő-terminálokat tesztelnek az amerikai repülőtereken

A Digiboo nevű cég olyan berendezéseket állított fel a tengerentúlon repülőtereken, amelyeken keresztül bárki filmeket tölthet le vagy vásárolhat meg.

Hirdetés

Címkék: Digiboo, Filmletöltő-terminálok, USA, Külföld

A kiadók küzdenek, de a tények ellenük beszélnek

Egy amerikai bíróság a szerzői jogi trollokkal szemben lépett fel, a francia jogvédők pedig némileg ellenük is szóló statisztikákat mutattak fel.

Címkék: Franciaország, internetes kalózkodás, szerzői jogi trollok, szerzőijog-sértés, USA, Külföld

Rosszlanyok.hu - Vidéki szexpartner kereső. Vidéki lányok. Csak valódi képek!