Get Adobe Flash player

3 és fél év börtönt kapott a "torrent"király


2 hozzászólás / 0 új
Utolsó bejegyzés
Dark Angel képe
Offline
some_text
FelhasználóSegítőPublikátorTulajdonos
Kezdet: 2009-06-03
Bejegyzések:
3 és fél év börtönt kapott a "torrent"király

3 év és 5 hónap börtönt szabott ki a lipcsei bíróság arra a 47 éves férfira, aki a fejlesztője és fő üzemeltetője volt a legnépszerűbb fizetős fájlmegosztó oldalnak, a több, mint tízezer német szinkronos filmet illegálisan feltöltő kino.tónak. A 3 és fél év börtön rekordnagyságúnak számít a németországi illegális letöltések büntetésében. Az oldalt még az év elején záratták be a rendőrök egy több európai országot is érintő kalózfilmes razzia jegyében. A német férfi 800 ezer dollárt, azaz nagjyából 190,4 millió forintnak megfelelő összeget szedett össze a kino.to reklámfelületén keresztül és a felhasználóktól elkért előfizetési díjakból, ráadásul a pénz fele a zsebében is maradt haszonként.

Ugyanebben a perben a lipcsei bíróság 1 év 9 hónap felfüggesztett börtönre ítélte azt a másik férfit, aki a filmeket töltögette fel a kino.to szerverére, de nem volt köze a felhasználóktól befolyt előfizetési díjakhoz. Németországban egyébként a szerzői jogokkal védett tartalmak lemásolása és letöltése is illegálisnak és büntetendőnek számít, egyedül a már netre került kalózmásolatok videomegosztón való nézegetése jelenti a képlékeny szürke zónát.
via index.hu


Dark Angel képe
Offline
some_text
FelhasználóSegítőPublikátorTulajdonos
Kezdet: 2009-06-03
Bejegyzések:
Pontosítás

Mivel ez a cikk is index-es (nem túl megbízható), viszont megbontani nem illik cikkeket, ezért inkább itt van pár pontosítás:

Nem torrentoldal volt, nem is fizetős ftp, hanem streaming video. Az ítélet azért érdekes, mert az eddig szürke zónának számító streaming videoszolgáltatást is letöltésnek minősítette a bíróság (mivel a számtógépre tulajdonképpen csomagokban megérkezik az egész film).

És aki az eredetire kíváncsi:
http://www.hollywoodreporter.com/news/german-piracy-sentenced-jail-276076

Rosszlanyok.hu - Vidéki szexpartner kereső. Vidéki lányok. Csak valódi képek!